Hráškové muffiny (od 1 roku)

Inspirace na tento recept pochází z magazínu Albert, ve kterém ale byla verze poněkud pracnější a i tučnější, takže jsem opět upravovala, jak je mým dobrým zvykem 🙂

Suroviny na cca 6 muffinů (2 porce):

  • 100g mraženého hrášku
  • 100g pórku
  • 20g pažitky nebo jiné oblíbené bylinky
  • 100g mozzarelly
  • 4 vejce
  • 25g cizrnové mouky (nebo jiné hladké)
  • stroužek česneku
  • sůl a pepř dle chuti
Hrášek přelijte horkou vodou nebo ještě lépe nechte přirozeně rozmrznout. Poté ho v mixeru společně s vejci rozmixujte na hladkou zelenou kaši. Přidat k němu můžete i stroužek česneku, abyste si ušetřili práci s jeho mačkáním. Přimíchejte i na drobno nasekaný pórek, pažitku či jinou bylinku a nastrouhanou mozzarelu. Lehce zahustěte moukou a dle chuti osolte a opepřete. Navrstvěte do muffinových košíčků nebo zapékacích mističek – pak předejdete zbytečnému nalepování těsta na papírový košíček. Těsto trošku naskočí, proto neplňte formičky až úplně po vrch. Pečte při 180°C přibližně 30 minut nebo dokud povch báboviček nezezlátne. 

Dětská specifika:

  • recept řadím do kategorie od 1 roku především kvůli přítomnosti celého vejce
  • od 1 roku se také doporučuje i česnek
  • ostatní suroviny kromě koření jsou vhodné už před prvním rokem

hlavní jídlahrášekod 1 rokusvačiny

6 komentáře - “Hráškové muffiny (od 1 roku)”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *