Cizrnovo-vajíčková pomazánka (od 1 roku)

IMG_9611 (1)Velikonoce jsou za dveřmi, tak možná uvítáte tip na zdravé zpracování vajíček. Možná ho uvítáte i mimo svátky 🙂

  • 3 vejce natvrdo
  • 150g předvařené cizrny (odpovídá cca 1/2 plechovky)
  • 1 menší cibulka
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • hrst sekané pažitky nebo řeřichy
  • sůl a pepř dle chuti

IMG_9558 (1)
Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období Velikonoc se ideálně hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tento čas začínají zelenat).

IMG_9589 (1)

Dětská specifika:

vzhledem k přítomnosti celého vejce a také cizrny jakožto luštěniny řadím do kategorie "od 1 roku". Nadýmat by taktéž mohla i čerstvá cibulka.

bezlepkovécizrnaluštěninyod 1 rokupomazánkysvačiny

11 komentáře - “Cizrnovo-vajíčková pomazánka (od 1 roku)”

  1. Výborná! Dnes jsem dělala z dvojité dávky. Jen doporučuji vajíčka nejprve rozpůlit, žloutky rozetřít do základu z cizrny a teprve pak nasekat a vmíchat. bílky. 🙂

Napsat komentář: Barbora Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *