Chřest s vejci (od 1 roku)

Sezóna chřestu je v plném proudu a my už jsme ho letos ve všech oblíbených podobách měli, takže tuhle várku jsem se rozhodla použít na něco nového. Z pracovní cesty na Kypr mi manžel dovezl pár místních receptů a moje oko mezi nimi padlo na tuto úpravu, kterou teď sepíšu i pro vás,  protože je to strašně jednoduchá dobrota.

Na 4 porce:

  • svazek (500 g) zeleného chřestu
  • 6 vajec
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej dle potřeby

Chřest nakrájejte na špalíčky o velikosti zhruba 2 centimetry a na minutu povařte v horké vodě. Prý by to mělo pomoci od případné hořkosti. V pánvi si rozehřejte potřebné množství oleje a chřest na něm postupně opečte do zlatova. Poté přidejte rozšlehaná vejce, promíchejte, přilijte vymačkanou citronovou šťávu, osolte a opepřete. Pracujte rychle, stejně jako když děláte míchaná vejce k snídani. Podávejte ještě teplé s kouskem pečiva.

Dětská specifika:

O chřestu se mnoho informací neuvádí. Může být alergenem, se stravitelností by ale po rozmixování potíž být neměla, a dle mého názoru tedy lze podávat i před prvním rokem, nicméně z důvodu nedostatku informací z opatrnosti uvádím raději od 1 roku.
Celá vejce jsou pro vyšší obsah bílkovin vhodná od 1 roku.
I citronová šťáva jakožto citrus je doporučována spíše až od 1 roku.

 

bezlepkovébezmléčnéchřesthlavní jídlaod 1 rokuod 3 let

Jeden komentář - “Chřest s vejci (od 1 roku)”

  1. Výborné , krupavy zeleny chřest v kombinaci s tim citronem a parmazanem. Syn to sice nejedl (vybiravy), ale my s manzelem si pochutnali. Diky za inspiraci. Zitra se chystam na batatove susenky pro meho nejmladsiho. 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *