Borůvkové amuletky (od 1 roku)

img_6308-1Pokud s vašimi ratolestmi občas mrknete na nějakou tu novodobou pohádku, pak asi znáte Princeznu Sofii. Ta nosí na krku kouzelný fialový amulet, do něhož byla uvězněna Elena z Avaloru. Upečte si takových kouzelných amuletek hned celou hromadu! 🙂

  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 100g moučkového cukru
  • 70g rozmražených a od vody okapaných borůvek
  • 350g špaldové mouky (použila jsem typ 1050 z Lidlu)

Vejce rozklepneme a vyšleháme se změklým máslem a prosátým moučkovým cukrem. Poté postupně zapracujeme okapané borůvky a špaldovou mouku, dokud nevznikne lehce tahavé těsto. To uložíme alespoň na půl hodiny do lednice, aby se v něm všechny chutě stihly propojit.

img_6333-1

Poté těsto vyválíme na silikonové podložce nebo pečícím papíru a vykrajujeme libovolné tvary. Já jsem tvořila slzičky (přepůlením z vykrojeného srdíčka, neb na slzičku nemám vykrajovátko :-). Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 minut – dle zkušeností s vlastní troubou.

img_6879-1

Sušenky jsou středně tvrdé. Pokud chcete, aby byly křehčí, uložte je do dózy s kouskem rozkrojeného jablka. Vezmou si jeho vlhkost a změknou.

Tento recept jsem připravila pro pohádku Elena z Avaloru, která startuje 29.10. na Disneychannel.

Dětská specifika:

složením surovin jsou sušenky snad vhodné i pro mladší děti, nicméně mám zato, že děti do 1 roku ještě nemají natolik zavedený stravovací režim, aby se jim "přilepšovalo mlsáním", proto řadím do receptů pro starší děti

Elena z Avalorumlsáníod 1 rokusušenkysvačiny

4 komentáře - “Borůvkové amuletky (od 1 roku)”

    1. Zkusit to můžete, ale pravděpodobně se změní konzistence a budete muset experimentovat. Použitím medu si ale nic nevyřešíte, není to v zásadě o nic zdravější než cukr 😉

  1. Dnes jsem pekla tyto sušenky s trochu upraveným složením – místo másla rostlinný tuk na pečení ( syn má abkm) mouka kombinace spaldova, pšeničná, pohanková ( měla jsem málo spaldova tak jsem byla nucena upravit) a cukru jen polovinu a byly super. Díky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *